Keresés
 
Orvos válaszol

Személyes elérhetőségéről az Endomedix Diagnosztikai
Központ Budapest
és a
Pannónia Magánorvosi Centrum
oldalakon tájékozódhat

Dr. Wacha Judit klinikai főorvos, belgyógyász-gasztroenterológus

Ebben a rovatban a belgyógyászat és probiotikumok témakörében várunk kérdéseket. Kérjük, hogy nőgyógyászati témájú kérdéseiket az intimflora.hu/orvos oldalon tegyék fel.


   

Legfrissebb kérdések

Összesen 1528 kérdés

5. oldal, összesen 75.

« Előző oldal | Következö oldal »

2014. 02. 23. - 10:41 ()

Tisztelt Doktornő! Egy hétig szedtem középfül gyulladásra antibiotikumot. Az antibiotikum abbahagyása után 2 nappal sárgás nyákos hasmenés kezdődött ami 4 napja tart. A gyomrom is fáj. Normális ez illetve mennyi ideig tart hogy visszaépüljön a normális bélflora? Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Kérdező!
Egy székletvizsgálatot kellene kérni Clostridium difficile toxin meghatározásra. Ha ez pozitiv, antibiotikum (metronidazol) és probiotikum együttes szedése indokolt, ha negativ, szedjen Saccharomyces Boullardiit tartalmazó probiotikumot, hogy rendeződjék az állapota.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2014. 02. 21. - 17:31 ()

Üdvözlöm doktornö! telteb akarok leni tudnae valami feherje turmixot ajanlani amibe van feherje mint a proteinbe es nem karos egy receptet vagy valamit hogy turmixoljak .Koszonom elore is a valaszat >

Kedves Kérdező!
A testsúly növeléséhez nem fehérjeturmixra, hanem megfelelő vegyes táplálkozás melletti magasabb kalóriabevitelre van szükség.
Az egészségesnek gondolt diéta mellett, annak ellenére, hogy nem éhezik, felmerülhet egy minőségi éhezés lehetősége, amikor nem visz be annyi energiát, amennyire a szervezetének szüksége van. Egyéb okok, mint enzimhiány, felszívódási zavar, pajzsmirigy túlműködés, cukorbetegség is akadálya lehet a testsúly normalizálásának. Ezeket is érdemes tisztázni
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2014. 02. 19. - 09:45 ()

Üdvözlöm doktornö!Szeretnèm megtudni hogy a progasztro825 tartalmaz e laktózt?Válaszát elöre is köszönöm!Tisztelettel:Erika

Kedves Erika!
A készítmény összetételére vonatkozóan én is csak a hirdetésükből tudok tájékozódni, mely szerint az összetétel: kukorica keményítő, maltodextrin, oligofruktóz, inulin, Bifidobakterium bifidum, B.infantis, B.lactis, B.longum, Lactobacillus acidophylus, L.casei, L.paracasei, L.plantarum, L.salivarius, L.lactis, enzimek, kalium-klorid, magnézium-szulfát, mangán-szulfát
Tehát a laktóz nem szerepel a feltüntetett összetevők között.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2014. 02. 18. - 19:25 ()

Miben segit a domperidon 10-mg-os tabletta? Refluxos beteg vagyok: emelett,esomeprazolt szedek este1/2-et.kb.1éve.

Kedves Kérdező!
A Domperidon a gyomor ürülését segíti, megakadályozza, hogy a refluxtevékenység során a gyomorsav visszakerüljön a nyelőcsőbe.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2014. 02. 18. - 08:59 ()

Meddig kell diétázni,ha rotavírus fertőzés áll fenn időskorú betegnél?

Kedves Kérdező!
Régebben úgy gondoltuk, hogy hasmenés esetén szigorú diéta szükséges, ez napjainkra már megváltozott. A zsíros, erősen fűszeres és az édes ételek, tejtermékek átmenetileg kerülendők, mert fokozzák a hasmenést, de sok folyadékra és természetes vegyes táplálkozásra van szükség ahhoz, hogy a beteg ne gyengüljön le főleg, ha gyermek, vagy idős ember. Kezdjen el mielőbb normálisan étkezni.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2014. 02. 17. - 10:50 ()

Kedves Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy a Supplin is jó-e Clostridium Difficile-re, illetve probiotikumként melyik a jobb Ön szerint: a Sediflore-M vagy valamelyik Protexin termék. Válaszát előre is köszönöm: Szabina

Kedves Kérdező!
Clostridium fertőzés esetén a Supplin hatásos szer, probiotikumok közül a Saccharomycest tartalmazó készítmények előnyösek.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2014. 02. 13. - 15:02 ()

Tisztelt Főorvosnő! Azt szeretném megkérdezni, hogy az alábbi betegségek esetén melyik Protexint ajánlja részemre: pajzsmirigy alulműködés, autonom adenóma, krónikus pajzsmirigygyulladás, valamint egy granuloma annuláre nevü bőrbetegség. Sajnos tulsúlyom is van egyre több!! Tisztelettel várom válaszát:Katalin65

Kedves Katalin!
A pajzsmirigy betegség önmagában nem befolyásolja a termékválasztást. Ha szorulása van, a Lepicolt, ha hasi diszkomfort tünetei, a Protexin IBS Floreát, általános immunerősítőként pedig a Balance, vagy a Protexin Immun Pro készítmény ajánlható.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2014. 02. 10. - 10:34 ()

Kedves doktornő! Köszönöm múltkori válaszát (2014. 01. 29. 12:19), s úgy érzem beindult valami a Protexin segítségével, s reménykedem benne, hogy teljesen helyre is hoz. Azt szeretném megkérdezni, hogy: 1. A Doxicyclin (30 napos szedés napi 2x1)által előidézett hónapokon át tartó tünetek, mint a naponta előforduló hasfájás, gyengébb közérzet, állandó nyákos széklet önmagukban azt jelentik, hogy vastagbélgyulladásom van/volt? 2. Ha igen, egy ilyen esetben mitől függ, hogy önmagában a Protexin is kigyógyít ebből a rendellenességből, vagy pedig a rossz baktériumokat is megcélzó antibiotikummal kell azt kiegészíteni? 3. Nem tudom, hogy elég lesz-e ez a 30 napnyi szedés (ennyit javasolt a doktor) ebben a téli időszakban, főleg, hogy a bélflóra ilyen csúnyán károsodott, tehát hosszabbíthatok rajta? 4. Az, hogy a nyelvem közepe hónapok óta fehér, ez valóban a bélbetegség jeleire utal? 5. Mivel sajnos 12 órás ülőmunkát végző személy vagyok és a héten is 48 órás munkahét van (mert helyettesítek) célszerűbb lehet-e inkább több órát állva tölteni (a munkaidő nagy része lehetővé teszi elvileg), mivel úgy vettem észre, hogy az elmúlt hónapokban a hasfájás gyakrabban előfordult és persze intenzívebben, ha ültem? 6. Látom, hogy többféle termék is van. Én a Protexin Natural Care-t szedem, de nem tudom, hogy van-e ennél hatékonyabb? (Restore, Balance, stb.) Válaszait nagyon szépen megköszönöm!

Kedves Kérdező!
Első kérdésére azt válaszolom, hogy ez nem feltétlenül vastagbélgyulladás, hanem a bélflóra eltolódása is lehet az antibiotikum hatására. Enbben az esetben gyakorta tapasztaljuk, hogy a Clostridium difficile aránya megemelkedik és az általa termelt toxin valódi bélgyulladást is tud okozni.Hogy Önnek milyen súlyosságú volt a problémája, utólag nehéz megállapítani. Ha jelenleg már panaszmentes, elég a probiotikum szedése, ha még vannak panaszok, illetve a székletvizsgálat erre utal, kiegészítő antibiotikus kezelés( Normix vagy Klion) szedése szóbajön,ezt konzultálja meg kezelőorvosával.
A probiotikumok szedése nem korlátozott, ha jók a tapasztalatok és úgy érzi, szükség van rá, szedheti huzamosabb ideig is.
A bevont fehér nyelv valóban emésztőszervi problémára utal.
Az ülésre, görnyedésre fokozódó hasi panaszok felvetik refluxbetegség lehetőségét. Próbáljon többet tartózkodni függőleges helyzetben, vagy, ha ülő munkát végez, azt egyenes háttal, nem összegörnyedve tenni.
Készítményeink közül a Restore gyermekek számára készült, a Lepicolt inkább szorulásos betegeknek ajánljuk, a többi készítmény nagyjából hasonló összetételű és hatékonyságú. Ezek általánosan használhatók hasi panaszok esetén, antibiotikum szedés alatt-után, valamint az immunrendszer erősítésére.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2014. 02. 08. - 05:06 ()

Tisztelt Doktornő! 5 hónapos a babám és még szoptatok. A héten 2 napon keresztül is 39 fokos lázam volt, köhögök és nagyon fájtak a végtagjaim, így kénytelen voltam orvoshoz menni. Az orvos vírusfertőzést állapított meg, amire curam antibiotikumot írt fel. Egy kicsit aggódom, hogy nem lesz a babámnak baja tőle? Elválasztani nem akarom a kicsit! Előre is köszönöm a válaszát!

Kedves Kérdező!
Ha vírusfertőzés okozza a betegségét, nincs értelme az antibiotikum szedésének, ha viszont baktérium, a gyógyszer nem szedése okozná nagyobb bajt. Feltétlenül kérdezze meg kezelőorvosát, annak tudatában, hogy szoptat, mit javasolt és addig hogyan táplálja a babáját.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

Adataink

VitaminKosár Kft

1117 Budapest, Nádorliget utca 7/c.
Adószám: 12359356-2-13
Telefon: +36 (1) 209-1084.
Fax: +36 (1) 209-5772.

Keresztnevem:

E-mail címem:

 

(c) 2004 – 2014. VitaminKosár Kft.
Üzletszabályzat   |   Felhasználási feltételek   |   Kapcsolat   |   Impresszum

e3 webdesign gyümölcstárhely