Keresés
 
Orvos válaszol

Személyes elérhetőségéről az Endomedix Diagnosztikai
Központ Budapest
és a
Pannónia Magánorvosi Centrum
oldalakon tájékozódhat

Dr. Wacha Judit klinikai főorvos, belgyógyász-gasztroenterológus

Ebben a rovatban a belgyógyászat és probiotikumok témakörében várunk kérdéseket. Kérjük, hogy nőgyógyászati témájú kérdéseiket az intimflora.hu/orvos oldalon tegyék fel.


   

Legfrissebb kérdések

Összesen 1527 kérdés

38. oldal, összesen 75.

« Előző oldal | Következö oldal »

2012. 05. 03. - 14:37 ()

Tisztelt Főorvos asszony!Kislányom most áprilisban töltötte a 6 évet,tavaly kezdtünk óvodába járni és először a hányásos hasmenéses virust kapta el a kislányom szinte havonta.Majd a hányás elmaradt de a hasmenéses betegség megmaradt és szinte két havonta előjön .Most utoljára egy magas lázzal kezdődött,39/1 majd jött a hasmenés ami most nem olyan viszerű volt hanem inkább olyan hig mint a tejföl és első nap vagy 10 szer volt széklete kis mennyiségű majd másnap nagyon megijedtem mert a székletében olyan véres nyákokat láttam meg fehéret mintha olyan hurut lenne amit felköhögünk és lenyelünk.Azonnal hivtam a gyerekorvosunkat ő azt mondta nyugodjak meg ezt virus is okozhatja és adjam a kislányomnak a protexin nevű probiotikumot és c vitamint.Másnap már nem láttam a székletben semmi véreset átváltott a széklet szine sötét zöldre és kissé habos volt.Következő nap már kezdett hurkássá válni szilárdulni és mára már rendes.A kérdésem az lenne hogy mi e a visszatérő hasfájásos hasmenés?mert e csak azota van miota oviba járunk más baja soha nincs a kislányomnak,mitől van ez?mi okozza?hogyan tudnám ezt kivédeni ?és még egy kérdés kislányomnál ésrevettem időnként köszörüli a torkát mintha valami kaparná ez mitől lehet?megszokás?üdvözlettel Suhonyickij Vlagyimirné imél cimem hovirag68@citromail.hu

Kedves Anyuka!
A pici korukban túlóvott, "steril" környezetben tartott gyermekeknél gyakorta tapasztaljuk, hogy közösségbe kerülve fogékonyabbak mind a légzőszervi, mind az emésztőszervi, mind a húgyúti fertőzésekre.
Ennek az az oka, hogy a korábban védett környezetben nem volt módja az immunrendszerüknek kellően megerősödni ahhoz, hogy védekezni tudjanak a közösségben - más gyermekekre nem ható - fertőzésekkel szemben. Probiotikumok adásával az immunrendszer erősíthető. 6 éves korban készítményeink közül a Protexin Junior ajánlható, mely kellemes narancsos ízű rágótabletta formájában kapható, szeretik a kisgyermekek.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2012. 05. 02. - 18:13 ()

Kedves Dr-nő! Az lenne a kérdésem hogy most 4. hónapja szedem folyamatosan a Protexin IBS Floreát napi 1-et. (IBS) betegségem van, és azt szeretném tudni, hogy folyamatosan meddig szabad szedni kell e szünetet tartani vagy lehet szedni továbbra is? Köszönettel: Attila

Kedves Attila!
A bélflóra rendezésének hosszútávon sincs káros mellékhatása, alkalmazása bármeddig folytatható, de nem kötelező. Amennyiben tünetmentessé vált, be lehet iktatni szünetet, ha szükséges, ismét elkezdheti a szedését.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2012. 05. 02. - 10:19 ()

A fokhagymaeszenciának van -e káros hatása.

Kedves Kérdező!
Eddigi ismereteink szerint a fokhagymaesszenciának nincs káros mellékhatása.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2012. 05. 01. - 21:45 ()

Tisztelt Doktornő! > > Április 10.-én este rám tört egy nagyon erős alhasi hasfájás. 3 napig > szenvedtem tőle ( első nap hasmenés, hányás is volt). Nem bírtam > sehogy se feküdni, gyógyszer semmit sem használt. Olyan érzés volt, > mintha leszakadt volna a méhem, mintha ezer tonna lenne a hasamon. > Erős derék és hátfájásom is volt. A harmadik napon megjött a > menstruációm, de még fájt a hasam utána is. Ettől kezdve mostanig elég > sokszor vagyok rosszul (fejfájás, hányinger) kb, 4-5 naponta, és a > hasam minden 2. nap fáj. A fájdalom olyan menstruációs fájdalom, de > nagyon erős, mély fájdalom. Múlt hét pénteken elmentem házirorvoshoz > emiatt és amiatt hogy hónapok óta valami nem stimmel az emésztésemmel, > minden ételtől begörcsöl a hasam, még ha egy picit is eszek. > Felfúvódok mindentől. A háziorvos a gyomromra írt fel gyógyszert, és > azt mondta az alhasi fájdalmammal forduljak nőgyógyászhoz( > endometriózis nevű betegséget emlegette még). Múlt hét vasárnap nem > bírtam tovább az alhasi fájdalmakat és elmentem a Klinikákra, ahol > megtapogatták a hasam, semmi csomót nem találtak. Csináltak > ultrahangot (nem a hüvelyit), az nem mutatott ki semmi cisztát, > viszont a tüneteim alapján mondták, mivel rá is kérdeztem, hogy nagy > valószínűséggel endometriózis. Azt javasolták, hogy jöjjek vissza több > nőgyógyászati vizsgálatra és keressek fel egy belgyógyászt. > (megjegyezném hogy világ életemben nagy fájdalmakkal éltem meg a > menstruációmat, az első évben hányás is kísérte, illetve a > menstruációm mindig 7 napos, utóbbi egy évben elég darabos, mindig > erős, utolsó nap leginkább sötétbarna, és a peteérést is mindig > megérzem) Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy ha csináltak nekem > ultrahangot, és ugye nem láttak azon cisztát, attól függetlenül lehet > endometriózisom? Mit javasol, milyen vizsgálatokat végeztessek, amik > majdhogynem biztos kimutatják a betegséget, vagy éppen kizárják? (22 éves leszek szeptemberben) > > Előre is köszönöm válaszát Tisztelettel J. Barbara

Kedves Barbara!
Keresse fel nőgyógyászát, aki meg fogja szervezni az endometriozis kivizsgálásához szükséges vizsgálatokat
Üdvözlettel:dr.Wacha Judit

2012. 04. 29. - 14:01 ()

Tisztelt főorvosasszony kérdésem az lenne,hogy sajnos rosszindulatu daganatot állapitottak meg a gyomromban és ez áterjedt a petefészekre is.Jelenleg kemo kezelést kapot tudna e tanácsolni valami nagyon hatásos akár alternativ gyógy módott is várva a mielőbbi válaszát a elekandras55@gmail.com-ra köszönöm szépen

Kedves Kérdező!
Mai ismereteink alapján a leghatásosabb daganatellenes kezelés a műtét és az azt követő onkológiai kezelés. A tápláltsági állapot fenntartására vényre felírható tápszerek állnak még rendelkezésünkre.
Az egyéb "csodák" költségesek és bizonytalan eredményűek. Leghasznosabb, ha onkológusával konzultál ez ügyben.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2012. 04. 29. - 13:55 ()

Tisztelt Dr-nő kérdésem az lenne az időjárási frontokra vagyok nagyon érzékeny front közeledtével nagyon gyakran járok Wc-re magasabb lesz a vérnyomásom fájnak az izületeim és szuródik a mellkasom ebben szeretnék segitséget tanácsot kérni elekandras55@gmail.com tel 06705753599 köszönöm szépen

Kedves Érdeklődő!
A "frontérzékenységnek" nincs speciális gyógyszeres kezelése. Ha a vérnyomása rendezett, nincs aktív izületi gyulladás, vagy valamilyen kardiológiai probléma, a fronthatások is jobban elviselhetők. Az alapbetegségeket, esetleg a társuló stresszt, szorongást lehet kezelni.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2012. 04. 28. - 22:56 ()

Kedves Doktornő! A férjemnek 6-7 éve minden székelés után vérzik a végbele, de fájdalmai nincsenek. Viszont most két hónap alatt 9kg fogyott eddig 61kg volt most 52 kg, fájnak a lábai a dereka a háta és nagyon sokszor rossz a közérzete, de az étvágya nagyon jó. Viszont erős dohányos. Édesapja és az öccse is rákban halt meg. Nagyon féltem őt de hiába küldöm orvoshoz hallani sem akar róla. Kedves doktornő mi okozhatja a panaszát. Előre is köszönöm a válaszát Tisztelettel Erika.

Kedves Kérdező!
A fogyás, vérzés, hasi panaszok esetén mindenképpen kizárandó a daganatos megbetegedés. Tudjuk, hogy egyre több vastagbélrákkal találkozunk, ami a korai időszakban jól gyógyítható, megkésve viszont az életünket jelentheti. A struccpolitika semmi esetre sem célszerű. Mielőbb forduljanak orvoshoz és el kell végeztetni egy vastagbélvizsgálatot.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2012. 04. 27. - 09:21 ()

Kedves Doktornô! Anyukámat (75 éves) március 15-én operálták, mûtétkor derült ki, hogy volt a vastagbelén egy tumor, ami kifakadt, és hashártyagyulladást, szepszist kapott. A mûtét jól sikerült annak ellenére, hogy ô szívbeteg is, volt már egy infarktus utáni mûtéte 4 éve, valamint magas vérnyomásban is szenved. A probléma az, hogy a mûtét óta a fején kívül nem mozgat mást, teljesen fel vannak püffedve a kezei, több felfekvése is van már, és félrebeszél, nem tudni mitôl. Egy hete nincs étvágya, mindent kihány, és volt egy hetes lázas idôszaka, amit szintén nem tudtak, hogy mitôl volt, viszont rengeteg folyadékot iszik. Sebészetileg minden rendben vele, szépen gyógyul a sebe, a sztómája is jól funkcionál, kardiológus is látta, minden rendben van ezen a téren is, de azt nem tudják, hogy miért nem mozog... Mivel minden más téren jól van, a sebészeten nem maradhat tovább, és felajánlották a fizetôs utógondozó lehetôségét. De én nem tudok beletörôdni, hogy ennyivel lezárják "nem tudjuk", biztos van valami oka amiért nem mozog. Ezért fordulok Önhöz, talán tud tanácsot adni, kihez menjünk, milyen viszgálatokat kérjünk? Mitôl lehet ez az állapot? A mûtét elôtt anyukám tevékeny volt, bár nem olyan fürge mint korábban, mert gerincsérve is van, de mindig csinált valamit, nem volt egy egyhelyben ülô típus. Válaszát elôre is megköszönöm! Üdvözlettel: Györgyi

Kedves Györgyi!
Egy neurológiai kivizsgálás kellene a mozgászavar okának kiderítésére. Agyi keringési zavar létrejöhet a műtéttől függetlenül, főleg, ha magas a vérnyomása, de agyhártyagyulladás, vagy agyi daganatáttét is előfordulhat. A végtagok duzzanatát fehérjehiány okozhatja.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2012. 04. 27. - 09:07 ()

Tisztelt DortorNő.Terhes vagyok március 19 -edikén volt az ulolsó mestruációm legyen olyan kedves kiszámolni hogy hány hónapos vagyok.Előre is kőszőnőm

Kedves Érdeklődő!
Rendes menstruációs ciklus esetén a fogamzás a ciklus közepe táján következik be, tekintettel arra, hogy ez az időpont bizonytalan, a hivatalos terhességi heteket az utolsó menstruáció első napjától számítják.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2012. 04. 26. - 12:00 ()

Üdvözlöm!!! nekem sajnos, az a bajom több rétegü. 2010 ben epkö mütétem volt követ vettek ki hólyaggal, az rendben.majd egy év múlva egy rutin hasi ultrahangra, ott az egyik ultrahangos dr-nő azt mondta rendben, akkor jó ebben az jan. elmentem ismét mert hasi fájdalmaim voltak, vakbél gyanút nézték, közben megnézték az egész hasam vesém mindent, ezt egy másik dr-nő ő azt mondta nincs biztos, azt mondta arra vigyázzak nesürüsödjön be az epe. kérdezném, aranyos dr- nő mit tegyek, most múlt héten is azt mondta a másik nincs, már nem tudom mit higgyek, még egyet szeretnék kérdezni, hogy van aranyerem 25 éve, néha piros jelet ad, de sajnos hogy valamelyik nap voltam wc- igaz néha küzdök egy kicsit a székletelessel, de úgy meg ijedtem , amikor megláttam a vizben vér volt, és a papiron egy pici, jaj mindjárt a végbélre gondoltam, azt hidtem ott maradok, igy is ingadozik a vérnyomásom,Ednitett 10 szedek, akkor közel 12 éve axtrixot, ct meg jelezve agyér görcs mindegy azóta szedem, akkor koleszterinre Sigort,a nőgyógyószati és szürés rendben,de legalul pete fészek vagy mi van ott görcsöl egy ideje, megszeretném kérdezni, csak ilyen kinosan szenvedések közt lehet csak a végbelet vizsgálni? köszönöm szivességét, várom válaszát ..

Kedves Érdeklődő!
Mindenképpen el kellene végeztetni egy vastagbéltükrözést, amivel tisztázható, hogy a vérzés, székletpanaszok és a hasi fájdalom okaként valamilyen szervi bélbetegség van-e.
A vizsgálat nem kellemes, de elviselhető, az eredménye pedig ( rákszűrés!) akár az életét jelentheti. Egyes intézetekben altatással is végzik
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2012. 04. 25. - 13:26 ()

Kedves Doktornő!kb. fél éve vannak székrekedési problémáim.Azóta egyáltalán nem tudok csak segítséggel (szenna tea,eddig nekem csak ez vált be,de ezt abba szoktam hagyni 1 hét után 2-3 napra,nagyon ritkán a dulkolax kúp is segít,de van amikor csak még rosszabb,mert az ingert meghozza,de felfújódok,hasam bekeményedik,és eredmény nincs.Ha mégis sikerül,akkor vékony lapos a széklet.Állandóan fel vagyok fújódva ,zöldséget egyáltalán nem tudok enni,de mostanában már a gyümölcstől is puffadok,keményedik a hasam.Proctológusnál voltam,gasztroenterológián is.Mindkét helyen felnyúltak a végbelembe,de ez ki is merítette a vizsgálatokat,vagyis most H2 vizsgálat egyik részén vagyok túl és egy széklet eredményre várunk.Ajánlották a gasztón,hogy egyek búzakorpát joghurtba,több napig csináltam, nem használt,javasolták a lepicolt,de helyette (mivel költségesnek találtam)utifű maghéjjat javasoltak a gyógyszertárban,szintén semmi eredmény.Egyszer előfordult az is,hogy töröltem meg magam,mert valami furát éreztem ,és véres volt a papír,ezután egész nap nézegettem és minden törlésnél véres volt a papír csak egyre kevésbé.Azóta ilyen nem volt.Tanácsát szeretném kérni.Válaszát előre köszönöm.Andrea

Kedves Andrea!
Mindenképpen javaslok egy vastagbéltükrözést azt eldöntendően, hogy a székelési paanszainak van-e szervi oka. A pajzsmirigy alulműködés szintén okozhat szorulást. Sokszor csak a kevés folyadék és rostbevitel, a rendszertelen életmód és a mozgáshiány vezet e rossz "szokás" kialakulásához.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2012. 04. 24. - 15:49 ()

T. Főorvosasszony! Krónikus vastagbélgyulladásom van/colitis ulcerosa/, de már hosszu idő óta nyugalomban van hála istennek. Az lenne a kérdésem, hogy jót tenne-e, ha valamelyik terméket használnám a vtiaminkosár kinálatából, ugyanis nem tudok egyetlen grammot sem hizni és igy nem érzem jól magam /168cm és 50kg/. A körmeimen igen erős hosszanti bordázat van és ugy hallottam, hogy ez felszivódási nehézségre utal. Jól és elegendőt eszem,nagyon szeretnék legalább 5-6 kg-ot hizni. Ugy gondolom, hogy ha a probiutikumok jót tesznek a bélrendszernek, talán az én problémámra is jó valamelyik. Azt még mejegyzem, hogy lactoz-érzékeny vagyok. Korom 75. Válaszát előre is köszönöm. szupernagyika.

Kedves Szupernagyika!
A probiotikumok valóban jót tesznek a bélműködésnek, de azt tudni kell, hogy a colitis ulcerosa nem okoz felszívódási zavart. Ez a betegség a vastagbelet érinti, felszívódás pedig a folyadékot és ásványi anyagokat kivéve a vékonybélben történik.Ha normális táplálkozás mellett sem tudja súlyát egyensúlyban tartani,egyéb társbetegség előfordulására is gondolni kell. Fogyhat cukorbetegségtől, pajzsmirigy túlműködéstől, daganatos megbetegedéstől, elégtelen enzimtermeléstől stb. Konzultáljon kezelőorvosával.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

Adataink

VitaminKosár Kft

1117 Budapest, Nádorliget utca 7/c.
Adószám: 12359356-2-13
Telefon: +36 (1) 209-1084.
Fax: +36 (1) 209-5772.

Keresztnevem:

E-mail címem:

 

(c) 2004 – 2014. VitaminKosár Kft.
Üzletszabályzat   |   Felhasználási feltételek   |   Kapcsolat   |   Impresszum

e3 webdesign gyümölcstárhely