Keresés
 
Orvos válaszol

Személyes elérhetőségéről az Endomedix Diagnosztikai
Központ Budapest
és a
Pannónia Magánorvosi Centrum
oldalakon tájékozódhat

Dr. Wacha Judit klinikai főorvos, belgyógyász-gasztroenterológus


   

Legfrissebb kérdések

Összesen 1666 kérdés

38. oldal, összesen 82.

« Előző oldal | Következö oldal »

2012. 07. 19. - 16:30 ()

Tisztelt Doktornő! Én 24 éves lány vagyok. 2007-ben egyik éjszakán nagyon erős gyomorfájdalmam volt, ezért felkerestem egy belgyógyászt, és Endoscopos biopsiával a következőt állapították meg: Chronicus superficialis antrumgastritis, kis mértékű HP pylori kórokozó. Barrett hám a biopsiás szövetmintában. 2 évre rá Barrett oesophagus endoscopos képe volt rá írva a kórlapomra. Akkor azt mondták, hogy 3 év múlva elég tükrözni, ami mostanában fog letelni. Azóta csak akkor fáj a gyomrom, ha nagyon fázom, vagy vizelési ingerem van, vagy ha a szelek bántanak. Nincsenek felböfögések, viszont nagyon gyakran ételtől vagy csak úgy erős hányingerem van. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint ez súlyos betegség-e, és hogy sürgősen visszakell-e mennem egy vizsgálatra? A másik gondom az, hogy ezeken a tüneteken kívül azt figyeltem még meg, hogy a menstruációm előtt egy héttel 3-4 napon keresztül is jelentkezik szúrós fájdalom a gyomromban, főleg mióta abbahagytam 2 hónapja a menstruációt. Erre is kellene külön figyelmet fordítani, vagy ez lehet nőgyógyászati probléma? Kérem segítsen, mert az eddigi belgyógyászom elhagyta Magyarországot, és másban nem bízom. Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát! Tisztelettel: Szandra

Kedves Szandra!
Mindenképpen tisztázni kell, hogy nem terhes-e, mert a menstruáció kimaradása és a gyakoribb gyomorpanasz együttese korai terhességre is utalhat. A gastroscopos kontrollt is mindenképpen el kellene végeztetni!
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2012. 07. 18. - 20:17 ()

Kedves Doktor Wacha Judit! Végig mentem már egy sor gasztroenterológiai vizsgálaton. Orvosom szerint ki vagyok vizsgálva. Szerintem még volna vizsgálat. Nem volt hasi ct és H2 kilégzéses teszt+laktóz kilégzéses teszt sem. Endoszkópos lelet alapján nyombél gyulladás és sav (3x nézték már), epét sose láttak a gyomorban. Tüneteim: 2 helyen váltakozik a fájdalom és a tünetek: 1. vagy a gyomorszájam és a mellkasom alja fáj, ég, görcsöl, szorít+hányinger 2. vagy bal bordaív alatt fáj, ég, lüktet, nyom vagy feszít illetve a felhasam fáj a szegycsont alatti területen a köldököm és a gyomorszájam között, itt is égő fájdalom.+hányinger. 3. vagy csak úgy hányinger ébredéstől kezdve. Ezeken a helyeken váltják egymást a panaszok, úgymond cicáznak egymással ezeken a területeken. Ezek a panaszok általában nyugalomban nyugszanak (de van hogy nem), de mozgásra rosszabb általában. Gasztroorvosom szerint ezek tipikus reflux tünetek. Ön is így gondolja? Tényleg azok? Ezen érvek miatt szükségtelennek tartja a hasi ct-t és a H2 tesztet is. Én meg ezerrel agyalok, főleg, hogy gyógyszer mellett is maradt a "cicázás" egyenlőre. Tisztelettel: Tamás

Kedves Tamás!
Tünetei valóban és egyértelműen a refluxra tipikusak. A H2 kilégzés még elvégezhető, hiszen vékonybél kontamináció esetén a belek fokozott gázosodása miatt a refluxos tünetek is fokozódhatnak, ha ez igazolódik, és kezelésre kerül, a refluxos tünetek is javulnak.
CT-re semmiképpen sincs szükség, az nem erre való vizsgálat.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2012. 07. 18. - 16:56 ()

Nekem az lenne a gondom,hogy régebben jártam fül orr gégésznél,és el mondtam a panaszaimat,pl hogy slájmosodok,azt mondta nagyon enyhe refluxom van,de tényleg nincsenek olyan tünetek hogy marná valamio a nyelőcsövem meg ilyenek,csak ez a slájmosodásvan néha,szóval most az a helyzet megyek gasztroenterológushoz,és állítólag gyomor tükrözést fognak csinálni,ilyen enyhe állítólag refluxnál muszáj csinálni gyomor tükrözést,nincs más módszer a kezelésére?

Kedves Kérdező!
A diagnózis felállításához a gyomortükrözést el szoktuk végezni. Ez egy néhány perces beavatkozás, nem kell tőle tartania. Az eredménye viszont eldöntheti, hogy milyen irányú kezelést kell kapnia. Valóban a reflux váltja-e ki a tüneteket, vagy más irányban kell továbbvizsgálni
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2012. 07. 18. - 13:55 ()

Tisztelt Doktornő! Tamás vagyok szegedről!Székleteredményeimet ma kaptam kézhez!Ehhez szeretnék némi magyarázatot kapni öntől.Én mint laikus,úgy nézem hogy minden negativ a székletvértöl kezdve a gombáig.Kivéve a Clostridium dificle A és B toxinját,amely pozitiv eredményt hozott.Viszont utánna az van feltüntetve,hogy Clostridium dificle nem tenyészett ki!A dologhoz hozzátartozik,hogy fél éve járom az orvost és a kórházakat.De pszcihiátriai és enyhe mediastinális és hílusi nyirokcsomó megnagyobbodáson kívül mást nem találtak,ami ki lett vizsgálva és hála istennek tumorra utaló jelet nem hozott a hörgötükrözés és az egyéb vizsgálatok.Hasi ultrahangon 26 mm-es bal oldali pyelestasyát állapítottak meg.Viszont volt májusban 1 arcüreggyulladásom ami 7 szemes leflokin 500 mg-os tablettával valamint orrsprayal lett kezelve.De utánna szedtem lakto protektet.De a tüneteim március óta fennállnak,ugymint bélmorgás,fokozott gázképzödés,izomrángások,alvászavar,megváltozott széklethabitus,fogyás,látászavarok,hajhullás,depresszió és még sorolhatnám.Aranyerem is sokszor elöreesik,székelés közben és kinn is volt márciusban vagy 3 hétig a végbélnyílásom mellett.Elötte februárban 1 kis félborsónyi valamit tapintottam a végbélnyilásom belsö felén,ami elmúlt,viszont a kálváriám akkor kezdödött.Azóta voltam tüdögyógyásznál,endokrinologusnál,szemészeten,börgyógyásznál stb..És a kivizsgálások általában negativ eredménnyel zárultak.A vérképemen a tsh szintem volt alacsonyabb,ami egyszer 0.14,utánna,0.03,majd a TRH terhelésen a 0 perces 1.27 volt és azzal a pajzsmirigyprobléma is ki lett zárva.Kiváncsi lennék szives szakvéleményére eredményeim és panaszaim tudatában.És ha megtenné a Clostridiummal eredményemmel való bövebb tájékoztatást! Üdvözlettel:Tamás (Szeged)

Kedves Tamás!
Ha bármilyen betegség miatt antibiotikum szedésére kényszerülünk, az sajnos nem csak magát a betegséget gyógyítja meg, hanem a normál bélbaktériumokat is megtizedeli. Ekkor gyakran tapasztaljuk, hogy az arra az antibiotikumra rezisztens(nem fogékony) kórokozók képesek elszaporodni. Ilyen a Clostridium difficile is, mely toxintermelésével súlyos nyálkahártya károsodást idézhet elő a vastagbélben hasmenéssel, puffadással, néha vérzéssel.
Klion és probiotikum szedésével ez általában jól kezelhető. Ugyancsak felmerülhet a vékonybél bakteriális felülfertőzöttsége is, ennek is megvan a kezelési lehetősége.
Leveléből nem derül ki, hogy volt-e vastagbéltükrözése, ami szintén fontos lenne.
Javaslom panaszaival forduljon gasztroenterológushoz.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2012. 07. 18. - 12:33 ()

Tisztelt Főorvosnő Áplónő vagyok és sokat dolgozom az elmúlt időszakban rengeteg stressz ért ,Tudott refluxos vagyok erre Losec caps szedek és mégis mostanában fáj a gyomrom szinte minden ételtől puffadok és érzékeny a hasam.ill a beleim,.fehérje fogyasztásra rosszabbak előfodul hasmenés is ami eddig nem volt / tej jughurt majonéz/ Milyen készítményt próbáljak szedni ? Várom válaszát .Köszönettel Hargitai Éva Madarász kórház.

Kedves Éva!
Érdemes egy H2 kilégzéses vizsgálatot elvégeztetni (Ez Önöknél elérhető)Tartós PPI kezelés mellett előfordul vékonybél bakteriális túlburjánzás, és gyakori felnőtt korban a laktózintolerancia is. Mindkettő H2 kilégzéssel tisztázható és mindkettő kezelhető.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2012. 07. 17. - 19:53 ()

Tisztelt Főorvos Asszony! Kissné Marika vagyok, az utóbbi 1 hónapba észre vettem, hogy ha leülök az íróasztalomhoz a munka helyemen, olyan furcsa kellemetlen feszítő, húzódó érzést éreztem a bal bordaívem alatt, mintha egy lufit tettek volna az alsó bordám alá a bal oldalon, ami a bal bordám alatti hasi részre is kisugárzott. Majd ez ahogy telt az idő egyre fokozódott, volt, hogy már nem csak ülve éreztem, hanem állva is, ilyen feszítő, talán égő érzéshez tudnám hasonlítani ott a fájdalmat. Ma már ott tartok, hogy állandóan érzem, lüktetni is szokott ott az egész terület, valamint hányinger is társul hozzá. Ha hanyatt fekszem sokszor nyomás szerűt érzek ezen a területen+lüktetést, hányingert is. Ez a görcsös nyomás érzés végig húzódik a bal bordaívem alatt és le a bal oldalon (talán a vastagbél felszálló ága mentén) a hasam szélén. Illetve szúrni hasogatni is szokott a bal és a jobb oldalon is a köldököm mellett. A bal bordaívem alatt sokszor szokott olyan hangot adni, mint amikor a wc-t lehúzzák és kiürült belőle a víz , az a furcsa (szürcsögö?) hang. Ha ez a hang van utána nem fáj annyira a hasam a bal bordám alatt. Ez a hasi fájdalom hidegfront, rossz idő hatására sokat romlik, illetve akkor fokozódik, ha eszem fél órával utána kezdi és kb. 3 óra múlva hagyja abba. Még amit megfigyeltem, néha ha hanyatt fekszem és mély levegőt veszek hörgés szerűt hallok a bal bordaívem alól. Sokszor a bal oldali hátamba és a hasam oldalába is kisugárzik ez az égető fájdalom, néha meg mintha valami görcs húzná a bal oldalon a hasam oldalát( ott ahol lefut a baloldalon a legalsó borda és az alatt a hasi részen az oldalam, mintha így megcsavarnának ott bennem valamit.) Nőgyógyász látott, semmi. Kardiológusnál semmi. Tüdőgyógyásznál semmi. Véreredmény jó, csak egy kicsi kálium hiány. Hasnyálmirigy enzimek is rendben vérből nézve. Vizeletben keton volt jelölve ez nem tudom mire utal, orvosom szerint keveset iszom folyadékot. Vastagbél tükrözés képileg teljesen negatív, szövettan még ezután jön meg. Utána gyomortükrözés, de az még 1 hónap. Hasi ultrahang, szintén semmi, eltekintve attól, hogy a bal vesémben ahol kifolyik belöle a folyadék van egy vékony hártya ami ketté osztja azt, de ettől állítólag 100 évig is eléldegélek. Kérem doktornő, ezek ismeretében, mi lehet a bajom? Mi okozza ezeket a tüneteket? Amikor hideg front van kiabálni tudnék a fájdalomtól néha. Érdekes módon éjszaka, ha már üres szerintem a gyomrom, akkor sokkal jobb, de reggel hányinger, és az adott helyen hasfájás. Kérem mondja meg mi lehet ez? Mi az amit tennem kell, hogy elmúljon vagy jobb legyen? Csokit nem szeretem, így nem eszem, alkohol soha, cigi soha, zsíros kaját gyerek korom óta nem eszem, csípőset nem bírom megenni, sose bírtam. Szénsavasat ritkán iszom (ünnepek), ásványvíz, gyümölcstea, hígított gyümölcsléket iszom. Sose voltam nagy evő, inkább keveset eszem, gyerekkoromban a szüleimnek úgy kellett rimánkodni, hogy egyek. Amúgy 32 vagyok. Szép estét! Kissné Marika

Kedves Marika!
Gyomortükrözés, vékonybél szövettani és radiológiai vizsgálata, valamint H2 kilégzéses vizsgálat elvégzése tenné kompletté a kivizsgálását. Az eredmények ismeretében lehet megfelelő választ találni a problémájára.
Üdvözlettel: dr Wacha Judit

2012. 07. 17. - 19:01 ()

Kedves Dr,Nő! Az unokám 3 éves és tavaj 2011.07.13 -án sulyos odéma jelenkezet az egész testén s azóta másfélhónapot van itthon de medrolt kap álandóan és ere mi a megolldás mert anyagiag már nem bírjuk. Sajnos ahányszor kezelik mindig medrolt kap és 16ml vel jövünk haza. Milyen segítséget tudna nyújtani? Ezért milyen segítséget tudna nyújtani. Tisztelelettel egy agódó nagymama.

Kedves Nagymama!
Az ilyen jellegű problémák kezelése nem alternatív kezeléssel történik, hanem mindenképpen orvosi feladat. Kezelőorvosuktól kellő tájékoztatást kaphatnak a lehetséges kezelési lehetőségekről.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2012. 07. 17. - 13:27 ()

Tisztelt Doktornő! Érdeklődnék, hogy savas reflux esetén amikor ég a torkom, szám, nyelvem hatásosak-e a probiotikumok? Jelen esetben a Protexin Candid Plus-ra gondolnék illetve ezt szedhetik férfiak is? Köszönöm válaszát előre is.

Kedves Kérdező!
A belek fokozott gázosodása rontja a refluxos tüneteket. A probiotikumok használata csökkenti a gázképződést, ezáltal másodlagosan javít a refluxos tüneteken.
A fenti készítményt férfiak és nők egyaránt szedhetik, de más készítmények is megfelelnek a célnak.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2012. 07. 16. - 16:03 ()

Tisztelt Doktornö!26 éves fiú vagyok,nem régiben átestem egy vastagbél tükrözésen,ahol kiderült, hogy vastagbél fekélyem van!Sokat járok konditerembe és az orvosom azt mondta,hogy nem szedhetek semmi féle fehérjét és ilyen külömböző porokat amit kondis boltokban lehet kapni!Kérdésem az lenne,hogy egyáltalán nem szedhetek vagy esetleg időnként igen és ha igen milyen fajta fehérjéket(szója,tejsavó)!Mert igazából konkrét felvilágosítást nem kapta a betegségről és hogy ez mivel jár!Köszönöm elöre is a válaszát!

Kedves Kérdező!
Ha colitis ulcerosa diagnozis szerepel a leletén, ez egy olyan gyulladásos bélbetegség, ami végigkíséri az ember életén. Lesznek hosszas tünetmentes és visszatérő aktív gyulladásos időszakok. Orvosi ellenőrzésre és tartós gyógyszerszedésre is szorul.
Ebben a betegségben mindig arra kell törekedni, hogy minél kevesebb olyan szer jusson a bélbe, melynek hatása bizonytalan. A gyógyszerek és a táplálékkiegészítők között az a különbség, hogy míg a gyógyszereket nagyon szoros ellenőrzés, klinikai vizsgálatok sora után engedélyezik bizonyos betegségekben, addig a táplálékkiegészítőkről ilyen információink nincsenek. Főleg nincsenek tesztelve egyes betegségekre. Az egészségügyben a "ne árts" elve érvényesül. Ne használjunk semmilyen olyan szert, ami nem teljesen biztonságos.
Egyedi kérdésekben viszont kezelőorvosától kaphat konkrét információt, tegye fel bátran kérdéseit. Ne felejtse el, az egészség mindig fontosabb, mint egy mesterségesen előidézett szép testforma. Kellő edzéssel is kialakíthatja azt.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2012. 07. 15. - 11:24 ()

Tisztelt Doktornő!!! Olyan kérdésem van hogy a gyomorból feláramló savgőz és gyomorból visszatartott levegő után látható e a szán kijönni? MERT NEKEM IGEN lenne még egy olyan kérdésem hogy fájhat tőle a hasam őv szerűen, mehet tőle e a hasam és nyákos lehet e a széklet tőle és rossz szájszag. Elnézést a hülye irásért. :) köszönöm majd a választ.

Kedves Kérdező!
A rossz szájszag, hasi diszkomfort érzés lehet refluxbetegség tünete. Ez azonban nem okoz hasmenést. Diétahiba, esetleg valamilyen emésztési probléma, vaj bélbetegség állhat a háttérben. ha panaszos, forduljon orvoshoz.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2012. 07. 14. - 16:31 ()

Kedves Dr. Wacha Judit! Szeretnék Öntől kérdezni egy, s mást, mivel ott a gasztrón ahol voltam nem jutott kommunikációra idő. Vizsgálat, recept, kész. Nagyon sok savat és nyombélben lévő gyulladást láttak. Még csak 1 hete eszem a gyógyszert, Nolpaza 20mg-os napi 2x. Az volna a kérdésem, hogy normális dolog-e az, hogy még mindig fájdogál a gyomrom, főleg ha ételt rakok bele, és sokszor van még hányinger is, de már javult, mióta gyógyszert eszem. Diétát tartom és sok sima vizet iszom, próbálom a stresszt kiszűrni, amennyire lehetséges. Illetve még azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy amennyiben ezt hosszú ideig (évek) kell enni, akkor nem lehet belőle gond? Ugyanis hallottam ilyen rémhíreket, hogy aki túl sokáig eszi, több savtermelő rész lesz a gyomrában, polipok nőnek..ilyesmi. Ezt személy szerint tükrözés után a mellettem ülő hölgynek okozta 7 évi szedés után ppi, polipok nőttek a gyomrába és több savtermelő részt látott a doki a gyomrába. Mitől? És ismerek olyat is, aki már több mint 13 éve szed ilyet minden nap, mert amúgy pokolian fáj a gyomra, de neki nem nőtt polip, csak nem tudja letenni. Önnek mi a tapasztalata, véleménye ezen kérdésekben? Tudja azért kérdezem, mert félek ezektől a dolgoktól. Köszönöm válaszát előre is: Zsuzsi (23)

Kedves Zsuzsi!
A protonpumpagátló szerekkel (PPI) már évtizedes jó tapasztalataink vannak, tartós szedése is ritkán okoz problémát. Egyes gyógyszerekkel gyógyszerkölcsönhatás léphet fel,a savgátlás révén kialakulhat a vékonybél bakteriális felülfertőződése, és ritkán, de valóban kialakulhat fundusmirigy hyperplasia (az Ön által említett apró polypocskák) de ezek nem valódi polypok.
Egy gyógyszer szedése során mindig mérlegelendő, hogy a hatás hoz-e kellemesebb eredményeket, vagy a ritka mellékhatásoktól kell-e jobban félni. Jelen esetben, ha panaszai gyógyszerszedést indokolnak bátran szedheti a szert, a mellékhatások minimálisak és többnyire ártalmatlanok.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2012. 07. 11. - 13:48 ()

Kedves Doktornő! Néhány éve voltam egy laktóz-terheléses teszten, ami pozitív lett. A teszt előtt sokszor nagyon fájt a hasam, de úgy gondoltuk (miután rájöttünk, hogy nem fogyaszthatok laktózos termékeket), hogy megoldódik a helyzet. Azonban nem így lett, ugyanúgy fájt a hasam továbbra is. Közben kiderült, hogy az édesítőszert sem bírom, így annak a mennyiségét is lecsökkentettük minimálisra. Mindenféle allergiatesztet végeztek rajtam (többször is), de semmi másra nem jött ki, hogy érzékeny lennék. Idén áprilisban azonban csináltak nálam egy gyomortükrözést, aminek az eredménye az lett, hogy savtúltengésem van (megjegyzem, korábban sosem éreztem, hogy sok lenne a savam) és, hogy a nyelőcsövem alját megmarta a sav. Kaptam eleinte egy gyógyszert, egy darabig nem volt vele semmi baj, kevesebbet fájt a hasam, de egy idő után mindig hányingerem volt tőle. Azt mondták aztán, hogy biztos túl erős volt a gyógyszer, így másikra váltottunk. Most egy Zantac nevűt szedek, de nemhogy nincs változás, még rosszabb lett a helyzet. Sokszor fáj, szúr a hasam, illetve a gyomrom. Most néhány napja megint rám tört a hányinger, semmi étvágyam. Érzem, hogy sok a savam, de hiába veszek rá be savcsökkentőket vagy épp a felírt gyógyszert, semmi változás. Most elhatároztam, hogy kicsit az étrendemen is változtatok, de olyan kevés dolgot ehetek már, hogy elég nehéz. De ami a legfurcsább az egész történetben, hogy a tükrözés előtt, sosem éreztem, hogy savas lennék, sosem fájt így a hasam, ilyen tüneteim nem voltak. Lehetséges, hogy a vizsgálatnak van ehhez köze? És mit lehetne most tenni ezzel a savas dologgal, ha úgy tűnik, nem használnak a gyógyszerek (váltsak talán megint gyógyszert)? Előre is köszönöm válaszát!

Kedves Kérdező!
A leírás alapján Önnek refluxbetegsége van, ami a gyomor záróizmának működészavara. Savgátló gyógyszerrel megakadályozhatjuk a gyomorsav visszaáramlását, ezáltal csökkennek a tünetek, ugyancsak segíthetnek az ún. prokinetikus gyógyszerek, melyek a savnak a gyomorból a ynelőcsőbe való visszaáramlását gátolják és segíthetnek a probiotikumok, amelyek a bél gázosodásának csökkentése révén csökkentik a hasi nyomást, ami szintén kedvez a refluxos tünetek mérséklésében.
Ezzel a működészavarral együtt született, nem a tükrözés váltotta ki a tüneteket,hiszen a panaszok megléte miatt fordult orvoshoz! Az endoszkópia csak segített a diagnózis felállításában.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2012. 07. 10. - 20:38 ()

Tisztelt Doktornő 9éve teljes gyomor eltávolítás történt rosszindulatú gyomorrák miatt Igaz megmentették az életem de pokol az életem azóta. rendszeresen járok ellenőrözésekre nagyon jók a leleteim fél éve állandó napi egy - két hasmenésem van nem tudok szinte közlekedni 4év alatt 30kg -ot híztam 87 kg vagyok alig eszek állandóan a vc körül forog az életem már úgy érzem nem sokáig bírom szeretném a segítségét kérni itten úgy érzem nem tudnak velem mit kezdeni vagy így kell leélnem az életem Várom válaszát . Üdvözlettel Rozália

Kedves Rozália!
Ilyen műtétek után gyakori a hasmenés, mert a vékonybélbe jutó táplálék sűrűsége hasmenést okozhat, esetleg kevés a rendelkezésre álló emésztőenzim.
Érdemes az étkezést száraz étellel kezdeni, utána fogyasztani a folyékony enni-innivalókat. Hasnyálmirigy enzimkivonat segít a táplálék emésztésében, ezzel is csökkenthetjük a hasmenést. Fogyasszon kevesebb édességet, ne igyon édes italokat, mert ezek is hasmenést provokálnak.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

Adataink

VitaminKosár Kft

1117 Budapest, Nádorliget utca 7/c.
Adószám: 12359356-2-13
Telefon: +36 (1) 209-1084.
Fax: +36 (1) 209-5772.

Keresztnevem:

E-mail címem:

 

(c) 2004 – 2014. VitaminKosár Kft.
Üzletszabályzat   |   Felhasználási feltételek   |   Kapcsolat   |   Impresszum

e3 webdesign gyümölcstárhely